Siden lastes...

Om vår dirigent

Dirigent SMK

Robert Solberg Nilsen har sin bakgrunn fra korpsmiljøet i Vestfold. Han startet sine studier ved Barratt Due Musikkinstitutt i 1998. Deretter tok han hovedfag soloinstrument/kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole. Her studerte han med kapasiteter som Arnulf Naur Nilsen, Bengt Eklund og Ole Edvard Antonsen. I dag jobber han som dirigent og trompetist. Han har spilt med en rekke av landets profesjonelle korps og orkestre.

De siste sesongene har han vært fast dirigent i Hasle Brass, Fet Janitsjar og Gjallarhorn. Robert er også hyppig brukt som gjestedirigent og har de siste årene blant annet jobbet med ensembler som Kolbotn Konsertorkester, Lørenskog Musikkorps, Bjørvika Brass Band, Oslofjord Brass og Oslo Brass Band.

Robert er også musikalsk ansvarlig og arrangør av Sommerkurs på Bjerkely, et spillekurs for blåsere og slagverkere i alderen 8-20 år. Kurset har vært arrangert årlig siden 2011, og har de siste årene hatt godt over hundre deltakere.

Ved siden av den utøvende dirigeringen, jobber han også som dirigentveileder, dommer og kurs- og foredragsholder. Han har tidligere vært praksislærer og undervist i faget korpsdidaktikk ved Norges Musikkhøgskole.

Robert Solberg Nilsen har vært fast dirigent i Sandefjord musikkorps siden høsten 2017.

Om Sandefjord musikkorps

Korpset ble stiftet 10. februar 1925 og har vært en viktig del av Sandefjords musikkliv i 99 år.

Epost: styret@sandefjord-musikkorps.no

Organisasjonsnummer: 971 317 744

Organisasjon
Webansvarlig